Lataa tästä PDF
Piparipohja:
150 g piparkakkuja
50 g voita
Täyte:
4 liivatelehteä
2 valkuaista
¾ dl erikoishienoa sokeria (Siro)
2 dl vispikermaa
400 g vaniljatuorejuustoa
2 rkl kiehuvaa vettä
(2dl rkl vaniljasokeria)
Päällyste:
n. 200 g kuivattuja sekahedelmiä (Suntree)
1 dl sokeria
1,5 litraa vettä
Kiille:
1 ½ dl sekahedelmien siivilöityä keitinvettä
½ dl glögitiivistettä
3 liivatelehteä
Koristelu: Günthart strösseleitä
Valmistus:
Laita sekahedelmät likoamaan sokeriveteen n. 8 tuntia ennen päällysteen valmistamista.
Piparipohja: Laita leivinpaperi irtopohjavuoan pohjalle (ø 24 cm). Hienonna piparit. Lisää joukkoon sulatettu voi, sekoita. Taputtele piparkakkuseos vuoan pohjalle.
Täyte: Laita liivatteet kylmään veteen. Vaahdota valkuaiset. Lisää sokeri vähitellen vaahdotuksen aikana. Vaahto on valmiina kiiltävää ja jämäkkää. Vaahdota kerma (mausta halutessasi vaniljasokerilla). Notkista tuorejuusto sähkövatkaimella. Kuumenna vesi kiehuvaksi ja lisää liivatteet, sekoita. Kaada liivateseos tuorejuuston joukkoon ohuena nauhana. Sekoita hyvin. Nostele tuorejuustoon valkuaisvaahto ja viimeisenä kermavaahto. Kaada täyte piparipohjan päälle. Laita jääkaappiin 4-5 tunniksi / yön yli.
Päällyste: Keitä liotetut sekahedelmät liotusvedessään 15 - 20 minuuttia kunnes hedelmät ovat pehmenneet (ota 1 ½ dl keitinvettä talteen kiillettä varten). Nosta sekahedelmät erilliseen astiaan ja soseuta tehosekoittimella. Anna soseen jäähtyä. Levitä jäähtynyt sose vaniljatäytteen päälle. Laita hetkeksi jääkaappiin.
Kiille: Laita liivatteet kylmään veteen. Siivilöi 1 ½ dl sekahedelmien keitinvettä. Kuumenna siivilöity sekahedelmien keitinvesi ja ½ dl glögitiivistettä kattilassa kiehuvaksi. Sekoita joukkoon liivatteet. Anna jäähtyä. Kaada kiille kakun (sekahedelmäsoseen) päälle. Laita jääkaappiin kiilteen jähmettymisen ajaksi.
Koristele kakku Günthart jouluströsseleillä juuri ennen tarjoilua.
Nauti hyvien ystävien seurassa.
Reseptin kehitellyt Palotron koekeittiö / Marko Lindeman
6 - 8 annosta
Valmistusaineet
n. 200 g kuivattuja sekahedelmiä (Suntree)
1 dl sokeria
1,5 litraa vettä
150 g piparkakkuja
2 rkl erikoishienoa sokeria (Siro)
1 ½ tl kanelia
1 rkl voita
2 dl vispikermaa
250 g (1 prk) maustamatonta maitorahkaa
1 dl Marianne-murskaa
Koristeluun:
Günthart jouluströsseleitä, piparminttutankoja ja mintunlehtiä
Valmistus:
Laita sekahedelmät likoamaan sokeriveteen n. 8 tuntia ennen jälkiruuan valmistamista.
Keitä liotetut sekahedelmät liotusvedessään 15-20 minuuttia kunnes hedelmät ovat pehmenneet. Nosta sekahedelmät erilliseen astiaan ja soseuta sauvasekoittimella. Anna soseen jäähtyä.
Murskaa piparit. Paahda piparimurska, 2 rkl sokeria, kaneli ja voi hetki kuumalla pannulla. Älä polta. Anna jäähtyä.
Vaahdota kerma. Lisää kermavaahtoon maitorahka ja Marianne-murska
Kokoa jälkiruoka kerroksittain annoskulhoihin tai isompaan tarjoiluastiaan. Laita pohjalle piparimurskaa. Lisää kermavaahto-rahkaseosta ja viimeisenä sekahedelmäsosetta. Tee kaksi kerrosta. Laita viimeisenä pinnalle hieman kermavaahto-rahkaseosta ja piparimurskaa.
Laita valmiit annokset hetkeksi jääkaappiin.
Koristele Günthart jouluströsseleillä, mintun lehdillä ja piparminttutangolla.
Nauti hyvien ystävien seurassa.
Reseptin kehitellyt Palotron koekeittiö / Marko Lindeman
Valmistusaineet
n. 450 g kuivattuja sekahedelmiä (Suntree)
1 rkl kanelia
3 dl kaurahiutaleita
1 dl fariinisokeria
100g voita
tl vaniljasokeria
Valmistus:
Huuhtele kuivatut hedelmät siivilässä ja suikaloi ne. Laita hedelmäsuikaleet uunivuokaan (reunalliseen). Sirottele päälle kanelia.
Sekoita voi, kaurahiutaleet, fariinisokeri sekä vaniljasokeri murumaiseksi seokseksi. Ripottele seos hedelmäsuikaleiden päälle.
Paista koko komeus 225 asteessa noin 15-20 minuuttia.
Tarjoile paistos lämpimänä vaniljajäätelön tai vaahdotetun vaniljakastikkeen kera.
Reseptin kehitellyt Palotron koekeittiö / Marko Lindeman
Valmistusaineet
450g kuivattuja aprikooseja (Suntree)
7 dl vettä
2 dl hienoa sokeria
Valmistus:
Laita sokeri, vesi ja pilkotut aprikoosit kattilaan.
Kuumenna kiehuvaksi, keitä hiljalleen noin 30 minuuttia.
Soseuta sauvasekoittimella tasaiseksi seokseksi, purkita ja jäähdytä.
Vinkki! Ihanan jouluisen aprikoosihillon saat lisäämällä keittovaiheessa kaneli- ja vaniljatangon sekä hieman kardemummaa.
Tarjoile esim. juustojen ja piparien kera.
Resepti Palotron koekeittiö
Jätä meille yhteystietosi niin olemme sinuun yhteydessä mahdollisimman pian.
© Palotron Oy
Rekisterinpitäjä
Palotron Oy (1019179-5)
Myöhemmin tässä selosteessa Yritys
Tietosuoja-asioista vastaava henkilö ja/tai yhteyshenkilö
Tiina Lindeman
02 275 5454
tiina.lindeman(at)palotron.fi
Henkilörekisterin nimi
Palotron Oy asiakas- ja markkinointirekisteri
Kerättävät henkilötiedot
Keräämme asiakassuhteen hoitamiseksi tarpeellisia henkilötietoja, kuten asiakkaan nimi ja yhteystiedot sekä palvelun käyttäjätietoja. Keräämme henkilötiedot rekisteröidyltä itseltään sekä muista julkisista saatavilla olevista viranomaisen ylläpitämistä rekistereistä ja muista ulkoisista lähteistä, kuten kaupparekisteristä tai muusta vastaavasta julkisesta yritysrekisteristä. Lisäksi keräämme yhteydenottolomakkeiden täyttäneiden tiedot ja käytämme niitä edellä mainittuihin asiakassuhteen ylläpitämiseen liittyviin tarkoituksiin.
Henkilörekisterin käyttötarkoitus ja käsittelyperuste
Henkilötietoja käsitellään voimassa olevan lainsäädännön sallimissa rajoissa verkkopalvelun testaukseen, asiakassuhteen hoitamiseen sekä palveluista tiedottamiseen ja neuvontaan. Saatamme käyttää rekisteröidyn tietoja käyttäjätilastojen keräämiseen ja näiden analysointiin. Kerättyjä tietoja käytetään myös markkinointiviestintään. Henkilötietojen käsittely markkinointiviestintään perustuu henkilön antamaan suostumukseen yhteydenottolomakkeella. Suoramarkkinointi lopetetaan asiakkaan pyynnöstä. Henkilö voi milloin tahansa peruuttaa suostumuksensa ilmoittamalla siitä edellä mainitulle yhteyshenkilölle. Henkilötietojen käsittely voi olla tarpeen Yrityksen ja rekisteröidyn välisen asiakassuhteen oikeutettujen etujen toteuttamiseksi. Yrityksellä on oikeutettu etu käsitellä henkilötietoja markkinointi-, palvelu- ja asiakasanalyyseissa ja palvelun testauksessa. Markkinointitarkoituksiin saattaa liittyä myös profilointia. Rekisteröidyllä on tällöin oikeus vastustaa henkilötietojen käsittelyä.
Henkilötietojen käsittelijätHenkilötietoihin on pääsy vain asiakassuhteen hallinnoinnista ja markkinoinnista vastaavilla henkilöillä.
Tietojen luovutusHenkilötietoja ei luovuteta kolmansille osapuolille, eikä siirretä Euroopan unionin tai Euroopan talousalueen ulkopuolelle, ellei se ole palvelun teknisen toteuttamisen vuoksi tarpeellista. Mahdollisissa tietojen luovuttamisen ja siirtämisen tilanteissa noudatetaan tietosuojalainsäädännön vaatimaa tietosuojan tasoa ja muita tarvittavia turvatoimia.
EvästeetKäytämme sivustollamme evästeitä ja muita vastaavia tekniikoita. Eväste on pieni tekstitiedosto, jonka selain tallentaa käyttäjän päätelaitteelle. Evästeet sisältävät nimettömän, yksilöllisen tunnisteen, jonka avulla voimme tunnistaa ja laskea sivustollamme vierailevat eri selaimet. Evästeiden ja muiden vastaavien tekniikoiden käytön tarkoituksena on analysoida ja kehittää palvelujamme edelleen käyttäjiä paremmin palveleviksi sekä kohdentaa mainontaa. Käyttäjä voi estää evästeiden käytön tai tyhjentää evästeet selaimen asetuksista.
Rekisterin suojausSuojaamme henkilötietoja asianmukaisin teknisin ja organisatorisin menetelmin. Tiedot kerätään tietokantoihin, jotka ovat palomuurein, salasanoin ja muin teknisin tietoturvakeinoin suojattuja. Tietokannat ja niiden varmuuskopiot sijaitsevat lukituissa ja vartioiduissa tiloissa ja tietoihin pääsevät käsiksi vain tietyt, ennalta nimetyt henkilöt.
Henkilötietojen säilytysaika ja hävittäminenHenkilötietoja säilytetään niin kauan kuin niitä tarvitaan siihen tarkoitukseen, jota varten ne on kerätty ja käsitelty, tai sopimuksen täytäntöön panemiseen tai niin kauan kuin laki ja säännökset niin edellyttävät. Tämän jälkeen henkilötiedot tuhotaan asianmukaisesti.
Rekisteröidyn oikeudetRekisteröidyllä on seuraavat oikeudet:
Palotron Oy
Tarkastus-/muu henkilötietoihin kohdistuva pyyntö
tiina.lindeman(at)palotron.fi
Yritys vastaa pyyntöihin 1 kuukauden sisällä pyynnön esittämisestä, ellei ole erityisiä syitä pidentää vastaamisaikaa.